10 redenen waarom klanten voor de blokhutten van HoutPlaza kiezen

Jun 07, 21
10 redenen waarom klanten voor de blokhutten van HoutPlaza kiezen

10 redenen waarom klanten voor de blokhutten van HoutPlaza kiezen

Van kleine prieeltjes en tuinhuisjes tot magnifieke blokhutten die als vakantiewoning gebruikt worden, u vindt deze bij Houtplaza BV. Ook bieden wij luxueuze tuinhuizen die in tuinen van Europese koningshuizen te vinden zijn. De producten van Houtplaza BV zijn veelzijdig en wij kunnen vrijwel elke wens vervullen. Maar wat kenmerkt ons? Waarom bestellen klanten juist bij Houtplaza BV?

1. Decennialange ervaring

Sinds 1978 produceert Houtplaza BV topkwaliteit tuinhuizen en andere overkappingen. Deze expertise is in elk tuinhuis tot in het kleinste detail terug te vinden. In Nederland en Engeland zijn wij marktleider.

 

2. Maatwerk is onze standaard

Ongeveer 90 procent van de producten die we maken is maatwerk. Door onze eigen fabriek kunnen we maatwerk helemaal naar wens leveren. Wilt u bijvoorbeeld een blokhut met de afmetingen 6,31 m x 5,8 m? Dat kan! Fijne bijkomstigheid we berekenen geen extra kosten voor maatwerk. Bij ons heeft u dus maatwerk voor de prijs van een standaardmodel!

#2 Maatwerk 1 van de 10 redenen voor een blokhut van HoutPlaza

3. Groot dealernetwerk met showterreinen

Houtplaza BV werkt in Nederland samen met een groot netwerk aan gekwalificeerde Houtplaza BV-dealers. Onze dealers helpen u graag bij vragen en bij het uitkiezen van een tuinhuis, blokhut, veranda of prieel voor uw tuin. Ook voor carports en garages kunt u bij hen terecht. Door de showterreinen krijgt u een goede indruk van onze hoogwaardige kwaliteit en de talloze mogelijkheden.

4. Solide bouwsystemen

Houtplaza BV biedt drie verschillende bouwsystemen.

 • Het klassieke, rustieke blokhut-systeem met molenwiek-hoekverbindingen
 • Ons Prima-systeem met stompe hoeken
 • Het nieuw ontwikkelde Pro-Systeem met moderne en robuuste hoekpalen

De laatste twee systemen hebben wij zelf ontwikkeld (het Prima-systeem is gepatenteerd). Schroeven of spijkers zult u bij onze wanden niet tegenkomen. Dit om met de natuurlijke werking van het hout rekening te houden. Desondanks zijn onze tuinhuizen, blokhutten en overkappingen bijzonder stevig en stabiel.

1 van de 10 redenen voor een blokhut van HoutPlaza

5. Standaard veel extra’s

Het is voor ons vanzelfsprekend om altijd een kwaliteitsproduct af te leveren. Om dit te bereiken zijn veel onderdelen bij ons standaard in de prijs inbegrepen. Driepuntsluitingen met SKG-keurmerk (2 sterren), HR++ dubbelglas in onze ramen en deuren, keteldruk-geïmpregneerde fundamentbalken en nog veel meer.

#5 standaard veel extra! 1 van de 10 redenen voor een blokhut van HoutPlaza

6. Houtkwaliteit

Voor een topkwaliteit tuinhuis is een optimale houtkwaliteit vereist. Houtplaza BV gebruikt hoogwaardig hout uit noordelijk gelegen landen. Door het koude klimaat is het hout bijzonder sterk. Houtplaza BV droogt al haar hout in droogkamers. Dit beperkt krimpen en uitzetten van het hout en verbetert de kwaliteit.

#6 hout kwaliteit 1 van de 10 redenen voor een blokhut van HoutPlaza

7. Veel extra opties

We hebben een breed assortiment aan opties. Ook dit maakt ons maatwerkkampioen. Van gedegen glasschuifwanden, buitenvloeren, isolatie tot aan een (geïmpregneerde) binnenvloer, veel is mogelijk. Overtuig u van onze opties.

8. Uw eigen design met 3D-configurator

In de zomer van 2016 hebben we onze jarenlange ervaring en expertise in maatwerk gebundeld door een unieke 3D-configurator te ontwikkelen. Ontwerp zelf uw individuele tuinhuis met uw pc of tablet en bekijk alle aanpassingen direct in een 360°-voorbeeldmodel.

#8 configurator 1 van de 10 redenen voor een blokhut van HoutPlaza

9. Duurzaamheid

Duurzaamheid is voor ons een belangrijk thema. Daarom kopen wij alleen bij PEFC/FSC gecertificeerde hout-leveranciers. Door onze moderne technieken beperken wij het afval en hergebruiken we restafval. Bovendien planten we voor iedere gekapte boom 1,2 nieuwe bomen.

10. Garantie

Omdat wij met overtuiging achter elk product staan dat wij produceren, verlenen wij 5 jaar garantie op al onze producten. Kom meer te weten over de garantie.

Houtplaza BV – Simply the best!

#10 Garantie 1 van de 10 redenen voor een blokhut van HoutPlaza

Bekijk nu meteen online onze tuinhuizen en blokhutten.Checklist tuinhuis/blokhut kopen

Waar moet u op letten wanneer u een blokhut of tuinhuis wilt kopen?

Zit u te twijfelen om over te gaan op een aankoop van een blokhut op tuinhuis? En wilt u dat de kwaliteit van een hoog niveau is? Dan is het verstandig om eerst goed na te denken over een aantal dingen. Hieronder hebben wij voor u een aantal aandachtspunten opgesteld.

 

Wilt u een …

 • standaardmodel of maatwerk? Onze dealers helpen u graag bij het maken van een ontwerp.  Ook kunt u zelf uw blokhut ontwerpen met onze 3D-configurator.
 • blokhut met een molenwiekverbinding (zijkanten waarbij de uiteinden van de planken over elkaar vallen).
 • bepaalde vorm blokhut: met luifel of zonder luifel?
 • zadeldak of plat dak?
 • wat voor soort vorm wilt u? Vierkant of toch rechthoekig.

 

Denk goed aan het volgende

 • De dikte van het hout. Bij Houtplaza BV heeft u keuze uit 28 of 44 mm
 • De kwaliteit van het hout. Houtplaza BV gebruikt eersteklas teruggedroogd vurenhout uit het noorden.
 • De kwaliteit van de deuren en ramen. Houtplaza BV heeft stevige, gelamineerde deuren (dit voorkomt kromtrekken). Onze deuren zijn 56 mm dik. Ook zijn deuren en ramen voorzien van afwateringssleuven. Verder gebruiken wij paumelle-scharnieren, zodat u de deuren makkelijk kunt stellen.
 • Zit er een slot op de deuren? Houtplaza BV-deuren zijn voorzien van een cylinderslot.
 • Enkel of dubbelglas. Bij Houtplaza BV-tuinhuizen en blokhutten is dubbelglas standaard in de prijs inbegrepen.

 

Denk ook aan

 • Is het blokhut makkelijk op te bouwen? De wanden van Houtplaza BV-tuinhuizen worden zonder schroeven of spijkers opgebouwd en zijn toch zeer sterk en stabiel. Onze bouwsystemen zijn eenvoudig en snel op te bouwen.
 • Welke kleur dakshingles wilt u? Bij Houtplaza BV heeft u de keuze tussen: zwart, rood, groen, bruin of blauw. Deze zijn bij de prijs inbegrepen!
 • Blokhutten hebben idealiter een nokafdekking van metaal. Bij Houtplaza BV is dit standaard.
 • De binnenkant van de daken kunnen mooi worden afgewerkt met een houten sierknop. Ook dit is bij Houtplaza BV standaard.

 

Tot slot

 • Wilt u ramen met roedes of ramen met een grote doorkijk? Dat zijn twee keuzes die u zou kunnen maken.
 • Kunt u na afloop van het plaatsen van de roedes nog makkelijk schoonmaken?
 • Zijn de ramen wel netjes afgekit?
 • Zijn deurdrempels voorzien van een aluminium strip of zit dit er nog niet bij? En zijn deuren voorzien van een nette tochtstrip of moet je dit er extra bij bespellen?
 • Zit de bezorging er gratis bij in of moet hier extra voor worden betaalt? Bij Houtplaza BV is bezorging binnen Nederland in de prijs inbegrepen (met uitzondering van de eilanden).

 

Of wilt u nog een paar extra’s:

 • Een chromen beslag is één van de opties bij Houtplaza BV. De keuze is volledig aan u.
 • Wilt u een blokhut in houtkleur ? Wij adviseren u om het hout een behandelingslaag te geven. Dit kunnen wij voor u doen maar kunt ook ook zelf toepassen. Ook de deuren en ramen kunnen wij voorbehandelen en/of verven.

De 3D-configurator

Wilt u uw eigen ontwerp laten maken? Door middel van onze 3D-configurator kunt u heel eenvoudig een eigen ontwerp creëren. De configurator werkt simpel en loopt met eenvoudige stappen met u mee naar het uiteindelijke ontwerp. Met 40 jaar ervaring kunt u bij Houtplaza BV uitstekend terecht!

Extra informatie

Bent u benieuwd naar onze blokhutten en tuinhuizen? Bekijk dan op onze site ons uitgebreide assortiment blokhutten. Houtplaza BV is met meer dan 40 jaar ervaring een aanbieder van hoogwaardige tuinhuizen, blokhutten en veranda’s. Bij ons gaat u er zeker uitkomen!

Twijfelt u nog teveel? Neem dan gerust contact met ons op en dan bespreken we alle mogelijkheden!

Voorbeeld USP’s blokhutten:

️ Standaard dubbelglas & dakbedekking
️ Zeer gunstig geprijsd maatwerk door eigen fabriek
️ Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding

GRATIS Op maat gemaakt
Zeer gunstig geprijsd maatwerk door eigen fabriek
Standaard dubbelglas & dakbedekking
Speciaal gemaakte tekeningen voor uw blokhut, garage of prieel
Wij leveren door heel Nederland (m.u.v. de eilanden)
Eenvoudige montage, mede dankzij de meegeleverde eenvoudige instructies
Een garantie van 5 jaar op fabricage- of constructiefouten