Ruimste assortiment aan overkappingen van Nederland


Wij leveren u een mooie en goedkope overkapping van hoogwaardig materiaal en vaak uit eigen voorraad. Wij hebben voor elk wat wils. De enorme variëteit zult u doen duizelen, maar met de hulp van onze overkapping specialisten staan wij u bij voor het maken van de juiste keuze. Zo vindt u precies wat u wilt.


Of u nu voor een kleine goedkope overkapping boven uw voordeur gaat of een grote losstaande overkapping achter in de tuin. Alles is mogelijk. Vindt u niet precies wat u zoekt? Geen paniek, naast ons ruime assortiment leveren wij ook maatwerk. Bijna elke overkapping is compleet aan te passen naar uw wensen. U kunt eenvoudig via ons maatwerkformulier online een maatwerk aanvraag doen of kom langs in de showroom.

Een mooie carport naast uw woning of een stijlvolle overkapping boven het terras van uw woning, het zal altijd een meerwaarde van uw huis opleveren.


Zoekt u een goedkope overkapping van goede kwaliteit? Stop dan met zoeken!

HoutPlaza staat in direct contact met de grootste producenten van overkappingen in de Benelux en Duitsland. Dankzij ons uitgebreide netwerk kunnen wij u bijna alle overkappingen die er op de markt zijn,aanbieden tegen zeer scherpe prijzen. Een goedkope overkapping hoeft niet goedkoop te zijn! Klink wellicht raar maar elke overkapping die wij verkopen is van absolute topkwaliteit. Er wordt uitsluitend gebruikgemaakt van hoogwaardig aluminium, duurzaam hout, polycarbonaat en 44.2 veiligheidsglas.


Wat onze goedkope overkappingen daadwerkelijk goedkoop maakt is onze positie in de markt. Wij kopen zo groot in en verkopen zoveeloverkappingen per jaar dat het voor ons mogelijk is om zeer scherp in te kopen. Dit merkt u terug in uw eigen portemonnee! Dit geld ook voor onze maatwerk oplossingen, natuurlijk zijn deze oplossingen iets prijziger maar ook hier doen wij ons best dit zo laag mogelijk voor u te houden.


Heeft u hulp nodig of wilt u graag advies bij het kiezen van de overkapping, twijfel niet en neem contact met ons op! Voor korte of eenvoudige vragen kunt u gemakkelijk en snel ons via de telefoonbereiken. Heeft u een uitgebreidere vraag of wilt u advies op maat? Mail ons, dan krijgt u al vaak binnen één werkdag bericht met indien gewenst een offerte.


Veel goedkope overkappingen te zien in Lelystad

Neem een kijkje in onze webwinkel om u te oriënteren. Wanneer u vragen heeft, kunt u die online stellen. Wij staan klaar om u verder te helpen en of te adviseren. Maar natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze vestiging in Lelystad. Wij hebben daar een showterrein van ruim 4500 m2. Wij hebben daar een groot aantal goedkope overkappingen opgesteld staan, zodat u een idee kunt krijgen van de mogelijkheden en de materialen.


Naast ons buitenterrein hebben wij ook binnen een showroom van ruim 600m2 in Lelystad. U kunt daar terecht voor diverse stijlen buiten- en tuinverlichting en alle andere zaken die u nodig heeft om optimaal te kunnen genieten van uw tuin. Wij verkopen alle producten om het buitenleven aangenaam te maken.


U kunt uw goedkope overkapping verder verfraaien met bijvoorbeeld een buitenhaard. Op die manier kunt u vaker en langer gebruik maken van uw overdekte terras. Ook is het mogelijk om zijspanten aan te brengen, zodat u minder last heeft van wind. Ook dan zal u langer genieten van uw buitenverblijf.


Elke goedkope overkapping volledig naar wens.

De materialen en kleurstellingen kunt u helemaal aanpassen aan uw smaak en aan de stijl van uw woning. Wij hebben overkappingen gemaakt van de beste kwaliteit aluminium en Douglas hout. Twijfelt u door de vele keuzes die u tegenkomt tijdens uw zoektocht naar de perfecte overkapping? Geen zorgen wij helpen u graag! Onze overkapping specialisten staan altijd voor u klaar. Neem contact met ons op of kom langs in onze showroom.


Per fabrikant zijn de kleuren verschillen waarin de aluminium overkapping geleverd kan worden. Maar elke fabrikant biedt minimaal Antraciet en Roomwit aan als basis kleuren. Heeft u een kleur wens die u niet kan vinden? Neem dan contact op met ons dan gaan wij achter de mogelijkheden aan voor u bij de verschillende fabrikanten.


De houten overkappingen zijn over het algemeen geïmpregneerd ofwel ze zijn behandeld onder de KOMO voorwaarden maar vaak ook volledig onbehandeld leverbaar. Beide opties geven u de keuzen om de houtenoverkapping volledig naar wens te kleuren, hier zijn vele opties voor en kunt u denken aan een olie of beits behandeling in de kleur naar keuzen.


Een andere keuzen die bijna al onze goedkope overkappingen u bieden is de goot. Veel van de houten overkappingen geven hier de totale vrijheid in en kunt u kiezen voor een geen goot, een PVC goot, luxe aluminium goot of één van de vele andere goot opties. De meeste aluminium overkappingen hebben de keuzen tussen een ronde of klassieke goot, maar enkele bieden ook een strakke vlakke goot aan. Enkele aluminium overkappingen hebben geen goot keuzes, hier heeft de fabrikant bewust voor gekozen. Deze overkappingen zijn zo ontworpen en is een onderdeel van het design van de overkapping.


Kiest u voor glas of polycarbonaat? Niet elke overkapping is te leveren met glas, dit komt doordat glas veel zwaarder is dan polycarbonaat. Door het gewicht moet de overkapping veel gewicht kunnen dragen. Afhankelijk van het type glasoverkapping wordt dit opgelost doorgebruik te maken van meer liggers, een verstevigde constructie of unieke designs specifiek voor dat type glasoverkapping. Glasoverkappingen zijn duurder in prijs dit zit merendeels in het glas. Voor het glas wordt er te allen tijde gebruik gemaakt wordt van 44.2 veiligheidsglas.


Binnen polycarbonaat heeft u ook nog verschillende keuzes, de standaard keuzen is opaal of helder. Wellicht vanzelfsprekend maar helder laat meer licht door dan de opaal, de opalen platen zijn wit van kleur en blokkeert dan ook meer zonlicht en warmte. Naast de standaard-polycarbonaat bieden de meeste overkappingen ook de mogelijkheid om te kiezen voor de IR warmtewerende of soms ook de Ultra-heldere-polycarbonaat platen, deze hebben beiden een meerprijs en wordt berekend per m2 dakoppervlakte van de overkapping. De IR warmtewerende optie heeft een speciale coating die nog meer warmte afstoot dan normaal. De ultraheldere platen laten juist meer licht door dan de normale heldere platen.


Het maakt niet uit welke stijl woning u heeft, voor elke woning en tuin hebben wij een passende goedkope overkapping. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Geen probleem wij helpen u graag. Bij ons kunt u metal uw vragen terecht. Neem contact met ons op via de mail of kom langs in onze showroom waar onze overkapping specialisten voor u klaar staan.


Alles is mogelijk met een overkapping!

Van de goedkoopste overkapping tot de duurste overkapping er is zeer veel mogelijk met elke overkapping. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een zijspie, hiermee wordt aan de zijkant het bovenste deel afgedicht tot maximaal 98cm. Ook bestaat de mogelijkheid om een zijkant volledig af te dichten met een zijwand. Er bestaan veel type zijwanden denk aaneen polycarbonaat zijwand, een volledig dichte aluminium zijwand, een glazen zijwand of aan een combinatie van een spie met glazenschuifwanden. Er is zoveel mogelijk met iedere overkapping.


Benieuwd wat er mogelijk is met u al bestaande overkapping of met de overkapping die u op het oog heeft? Ziet u de opties niet direct bij de producten op de website die u wilt? Neem contact met ons op dan helpen wij u graag verder. Niet alle mogelijkheden staan al online bij ons op de site, maar wij kunnen dit wel voor u realiseren. Twijfel niet en neem contact met ons op.

Een goedkope overkapping volledig op maat!

Het kan gebeuren dat u niet kan vinden wat u zoekt, de standaardafmetingen zijn te groot of te klein voor uw tuin of u heeft een aparte situatie waardoor een volledige overkapping niet past. Wellicht zoekt u wel een overkapping die de hoek omgaat om zo 2 zijden van uw huis te voorzien van een geweldige overkapping. Of heeft u totaal andere wensen waar geen standaard oplossing voor bestaat. Geen wens is te gek of raar,wij hebben de meest unieke overkappingen al door de jaren heen gebouwd.Met onze ervaring kunnen wij bijna elke overkappings wens uit laten komen.

Door onze jarenlange ervaring met maatwerk hebben wij een eenvoudige tool ontwikkeld om uw maatwerk aanvraag online eenvoudig te kunnen aanvragen. Mocht u hulp nodig hebben, kunt u altijd contact met ons opnemen.


Met 5 eenvoudige stappen stelt u een maatwerk offerte van een overkapping samen:

 1. Kies het type overkapping
 2. Kies het model overkapping
 3. Wat worden de afmetingen?
 4. De finishing touch
 5. Upload een bouwtekening en ontvang extra korting

Een goedkope maatwerk overkapping is bij ons mogelijk! Maatwerk brengt extra kosten met zich mee, maar wij zorgen te allen tijde voor de scherpst mogelijke prijs. Zo heeft u alsnog een goedkope overkapping die volledig naar wens opmaat gemaakt is.


De overkapping monteert u zelf

Voor de goedkope overkapping is monteren een echte kostenpost waar veel op kan worden bespaard. Alle overkappingen van HoutPlaza worden geleverd met zeer uitgebreide instructies en bouwtekeningen zodat u zelfde overkapping kan monteren. Iedere overkapping wordt als volledig doe-het-zelf pakket geleverd. Hier zit alles in wat u nodig heeft om de overkapping volledig in elkaar te zetten. U heeft alleen nog gereedschap en twee rechterhanden nodig.


De overkapping laten monteren?

Wilt u liever de bouw van de overkapping niet zelf doen en dit volledig uit handen geven? Geen probleem, want wij monteren ook!


HoutPlaza monteert zelf niet maar dankzij de aanbevelingen van vele klanten hebben wij een netwerk opgebouwd van verschillende aannemers en hoveniers, die gespecialiseerd zijn in het bouwen van overkappingen, blokhutten, schuttingen en meer! HoutPlaza levert de benodigdheden en de montage wordt door ons eigen professionele team gedaan!! 


Goedkope overkapping met of zonder fundering?

Heeft u advies nodig om tot de juiste keuze te komen, twijfel niet! Onze overkapping specialisten staan altijd voor u klaar en helpen ugraag. Wilt u de overkapping liever persoonlijk zien in plaats van een foto? Dat kan! Wij hebben bijna elke variant terrasoverkapping bij ons in de showroom staan.


Veel mensen willen graag de kosten drukken met het doel de goedkoopst mogelijke overkapping te kunnen aanschaffen. Vaak worden dan alle mogelijke opties wegbezuinigd. De eerste die vaak komt te vervallen is de verlichting, dit is erg zonde. Wanneer een aluminium overkapping is gemonteerd is dit bijna niet meer mogelijk om dit alsnog in de overkapping te kunnen verwerken. Inbouw spots zijn vrijwel uitgesloten als u dit niet meeneemt in de opbouw van uw overkapping. Verlichting kost iets meer maar dan heeft u ook wat! De LED verlichting geeft veel sfeer aan uw overkapping en zorgt ervoor dat u zeer comfortabel tot laat in de avond kunt genieten op uw eigen terras.


Fundering is essentieel! En toch wordt hier vaak op bezuinigd. Een overkapping brengt aardig wat gewicht met zich mee en dit moet worden opgevangen om verzakking te voorkomen. Dit is alleen mogelijk als de fundering in orde is. Enkele overkappingen zijn licht genoeg om gebruikte kunnen maken van een voetplaat/grondbeugel. Echter niet vergeten dat het terras dan het volle gewicht draagt van de overkapping. Dit kan alsnog met tijd verzakken.


Wilt u de overkapping verzekeren? Doe dan navraag bij uw verzekeraar. De meeste verzekeraars hebben de eis dat de overkapping in het bezit moet zijn van een goede fundering. De overkapping laten rusten op uw terras is dan ook vaak een reden om deze niet te verzekeren.

Voor een goede fundering van uw overkapping kiest u dan ook voor betonpoeren. Deze zijn speciaal gemaakt voor de overkapping en iedere type overkapping heeft bijna wel zijn eigen speciaal ontwikkelde betonpoeren om het gewicht van de overkapping te kunnen dragen.

Nog niet overtuigd van een overkapping?

Of het nu een goedkope overkapping is of de meest luxe en duurdere uitvoering gaat ze geven allemaal dezelfde voordelen ieder in een ander jasje. Eén ding staat voorop, een overkapping is een echte aanwinst voor uw huis en tuin. Een overkapping geeft uw huis en tuin meer sfeer, functionaliteit en geeft bescherming tegen de regen, wind en zon. 


Zo zijn er nog veel meer voordelen van een overkapping die wij op een rij hebben gezet;

 • Je geniet langer van het buitenleven
 • Je zit heerlijk droog zowel zomer als winters onder uw overkapping
 • Een overkapping is een sieraad aan uw woning
 • Een overkapping vergroot je woonruimte
 • Onze overkappingen worden gemaakt van onderhoudsarmen materialen
 • Een overkapping verhoogt de waarde aan uw woning

De voordelen van een overkapping van HoutPlaza:

 • De overkapping wordt geheel op maat gemaakt met de beste kwaliteitsmaterialen
 • Door rechtstreekse inkoop bij de fabriek voor de laagste prijzen
 • Snelle levering
 • Diverse kleuren mogelijk
 • 10 jaar garantie

Al jaren aan de top als dé overkapping specialist

HoutPlaza is al jarenlang dé overkapping specialist van Nederland. Wij verkopen overkappingen van de grootste merken van de Benelux en Duitsland. Een tuinliefhebber is bij HoutPlaza aan het juiste eind. Naast onze grote overkapping showroom binnen en buiten, hebben wij een volledig blokhutten dorp.


Laat u door onze adviseurs op de hoogte brengen van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van overkappingen, zij weten alles over elk type overkapping. Wil je weten wat er allemaal mogelijk is met een overkapping of heb je specifieke vragen, ook dan staan onze specialisten voor u klaar.


Bij ons geen 3 type overkappingen, maar meer dat 15 verschillende varianten veranda’s, terrasoverkappingen en buitenverblijven. Voor ieder huis en terras hebben wij de perfecte overkapping. Door ons ruime en complete aanbod is het soms moeilijk om te kiezen. Dit maakt persoonlijk advies des te meer waardevol. Zit er voor jou geen overkapping tussen die aan je wensen voldoet, dan kan je er voor kiezen om te gaan voor een maatwerk overkapping.


Wilt u graag een maatwerk overkapping? 

Een houten of aluminium, muuraanbouw of losstaand alles is mogelijk met maatwerk. U kunt ons maatwerk formulier vinden op de website. U zal dan over het algemeen al binnen 1 tot 2 werkdagen een vrijblijvende offerte in de mail ontvangen. Als wij meer informatie nodig hebben dan nemen wij eerst contact met u op. Geen overkappings wens is te gek voor maatwerk.