Wij leveren u een mooie en goedkope overkapping van hoogwaardigmateriaal en vaak uit eigen voorraad. Wij hebben voor elk wat wils. Deenorme variëteit zal u doen duizelen, maar met de hulp van onzeoverkapping specialisten staan wij u bij voor het maken van de juistekeuze. Zo vindt u precies wat u wilt.

Of u nu voor een kleine goedkope overkapping boven uw voordeur gaatof een grote losstaande overkapping achter in de tuin. Alles ismogelijk. Vindt u niet precies wat u zoekt? Geen paniek, naast ons ruimeassortiment leveren wij ook maatwerk. Bijna elke overkapping iscompleet aantepassen naar uw wensen. U kunt eenvoudig via ons maatwerkformulier online een maatwerk aanvraag doen of kom langs in de showroom.

Een mooie carport naast uw woning of een stijlvolle overkapping bovenhet terras van uw woning, het zal altijd een meerwaarde van uw huisopleveren.

Bekijk hier het ruimste assortiment aan overkappingen van Nederland

Zoekt u een goedkope overkapping van goede kwaliteit? Stop dan met zoeken!

HoutPlaza staat in direct contact met de grootste producenten vanoverkappingen in de Benelux en Duitsland. Dankzij ons uitgebreidenetwerk kunnen wij u bijna alle overkappingen die er op de markt zijn,aanbieden tegen zeer scherpe prijzen. Een goedkope overkapping hoeftniet goedkoop te zijn! Klink wellicht raar maar elke overkapping die wijverkopen is van absolute topkwaliteit. Er wordt uitsluitend gebruikgemaakt van hoogwaardig aluminium, duurzaam hout, polycarbonaat en 44.2veiligheidsglas.

Wat onze goedkope overkappingen daadwerkelijk goedkoop maakt is onzepositie in de markt. Wij kopen zo groot in en verkopen zoveeloverkappingen per jaar dat het voor ons mogelijk is om zeer scherp in tekopen. Dit merkt u terug in uw eigen portemonnee! Dit geld ook vooronze maatwerk oplossingen, natuurlijk zijn deze oplossingen ietsprijziger maar ook hier doen wij ons best dit zo laag mogelijk voor u tehouden.

Heeft u hulp nodig of wilt u graag advies bij het kiezen van deoverkapping, twijfel niet en neem contact met ons op! Voor korte ofeenvoudige vragen kunt u gemakkelijk en snel ons via de telefoonbereiken. Heeft u een uitgebreidere vraag of wilt u advies op maat? Mailons, dan krijgt u al vaak binnen één werkdag bericht met indien gewensteen offerte.

Veel goedkope overkappingen te zien in Lelystad

Neem een kijkje in onze webwinkel om u te oriënteren. Wanneer uvragen heeft, kunt u die online stellen. Wij staan klaar om u verder tehelpen en of te adviseren.

Maar natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze vestiging inLelystad. Wij hebben daar een showterrein van ruim 4500 m2. Wij hebbendaar een groot aantal goedkope overkappingen opgesteld staan, zodat ueen idee kunt krijgen van de mogelijkheden en de materialen.

Naast ons buitenterrein hebben wij ook binnen een showroom van ruim600 m2 in Lelystad. U kunt daar terecht voor diverse stijlen buiten- entuinverlichting en alle andere zaken die u nodig heeft om optimaal tekunnen genieten van uw tuin. Wij verkopen alle producten om hetbuitenleven aangenaam te maken.

U kunt uw goedkope overkapping verder verfraaien met bijvoorbeeld eenbuitenhaard. Op die manier kunt u vaker en langer gebruik maken van uwoverdekte terras. Ook is het mogelijk om zijspanten aan te brengen,zodat u minder last heeft van wind. Ook dan zal u langer genieten van uwbuitenverblijf.

Elke goedkope overkapping volledig naar wens.

De materialen en kleurstellingen kunt u helemaal aanpassen aan uwsmaak en aan de stijl van uw woning. Wij hebben overkappingen gemaaktvan de beste kwaliteit aluminium en Douglas hout. Twijfelt u door devele keuzes die u tegenkomt tijdens uw zoektocht naar de perfecteoverkapping? Geen zorgen wij helpen u graag! Onze overkappingspecialisten staan altijd voor u klaar. Neem contact met ons op of komlangs in onze showroom.

Per fabrikant zijn de kleuren verschillen waarin de aluminiumoverkapping geleverd kan worden. Maar elke fabrikant biedt minimaalAntraciet en Roomwit aan als basis kleuren. Heeft u een kleur wens die uniet kan vinden? Neem dan contact op met ons dan gaan wij achter demogelijkheden aan voor u bij de verschillende fabrikanten.

De houten overkappingen zijn over het algemeen geïmpregneerd ofwel zezijn behandeld onder de KOMO voorwaarden maar vaak ook volledigonbehandeld leverbaar. Beide opties geven u de keuzen om de houtenoverkapping volledig naar wens te kleuren, hier zijn vele opties voor enkunt u denken aan een olie of beits behandeling in de kleur naarkeuzen.

Een andere keuzen die bijna al onze goedkope overkappingen u biedenis de goot. Veel van de houten overkappingen geven hier de totalevrijheid in en kunt u kiezen voor een geen goot, een PVC goot, luxealuminium goot of één van de vele andere goot opties. De meestealuminium overkappingen hebben de keuzen tussen een ronde of klassiekegoot maar enkele bieden ook een strakke vlakke goot aan. Enkelealuminium overkappingen hebben geen goot keuzes, hier heeft de fabrikantbewust voor gekozen. Deze overkappingen zijn zo ontworpen en is eenonderdeel van het design van de overkapping.

Kiest u voor glas of polycarbonaat? Niet elke overkapping is televeren met glas, dit komt doordat glas veel zwaarder is danpolycarbonaat. Door het gewicht moet de overkapping veel gewicht kunnendragen. Afhankelijk van het type glasoverkapping wordt dit opgelost doorgebruik te maken van meer liggers, een verstevigde constructie ofunieke designs specifiek voor dat type glasoverkapping.Glasoverkappingen zijn duurder in prijs dit zit merendeels in het glas.Voor het glas wordt er ten alle tijden gebruik gemaakt wordt van 44.2veiligheidsglas.

Binnen polycarbonaat heeft u ook nog verschillende keuzes, destandaard keuzen is opaal of helder. Wellicht vanzelfsprekend maarhelder laat meer licht door dan de opaal, de opalen platen zijn wit vankleur en blokkeert dan ook meer zonlicht en warmte. Naast de standaardpolycarbonaat bieden de meeste overkappingen ook de mogelijkheid om tekiezen voor de IR warmtewerende of soms ook de Ultra-helderepolycarbonaat platen, deze hebben beiden een meerprijs en wordt berekendper m2 dakoppervlakte van de overkapping. De IR warmtewerende optieheeft een speciale coating die nog meer warmte afstoot dan normaal. Deultra heldere platen laten juist meer licht door dan de normale heldereplaten.

Het maakt niet uit welke stijl woning u heeft, voor elke woning entuin hebben wij een passende goedkope overkapping. Ziet u door de bomenhet bos niet meer? Geen probleem wij helpen u graag. Bij ons kunt u metal uw vragen terecht. Neem contact met ons op via de mail of kom langsin onze showroom waar onze overkapping specialisten voor u klaar staan.

Alles is mogelijk met een overkapping!

Van de goedkoopste overkapping tot de duurste overkapping er is zeerveel mogelijk met elke overkapping. Zo is het mogelijk om te kiezen vooreen zijspie, hiermee wordt aan de zijkant het bovenste deel afgedichttot maximaal 98cm. Ook bestaat de mogelijkheid om een zijkant volledigaf te dichten met een zijwand. Er bestaan veel type zijwanden denk aaneen polycarbonaat zijwand, een volledig dichte aluminium zijwand, eenglazen zijwand of aan een combinatie van een spie met glazenschuifwanden. Er is zoveel mogelijk met iedere overkapping.

Benieuwd wat er mogelijk is met u al bestaande overkapping of met deoverkapping die u op het oog heeft? Ziet u de opties niet direct bij deproducten op de website die u wilt? Neem contact met ons op dan helpenwij u graag verder. Niet alle mogelijkheden staan al online bij ons opde site maar wij kunnen dit wel voor u realiseren. Twijfel niet en neemcontact met ons op.

Een goedkope overkapping volledig op maat!

Het kan gebeuren dat u niet kan vinden wat u zoekt, de standaardafmetingen zijn te groot of te klein voor uw tuin of u heeft een apartesituatie waardoor een volledige overkapping niet past. Wellicht zoekt uwel een overkapping die de hoek omgaat om zo 2 zijden van uw huis tevoorzien van een geweldige overkapping. Of heeft u totaal andere wensenwaar geen standaard oplossing voor bestaat. Geen wens is te gek of raar,wij hebben de meest unieke overkappingen al door de jaren heen gebouwd.Met onze ervaring kunnen wij bijna elke overkappings wens uit latenkomen.

Door onze jarenlange ervaring met maatwerk hebben wij een eenvoudigetool ontwikkeld om uw maatwerk aanvraag online eenvoudig te kunnenaanvragen. Mocht u hulp nodig hebben, kunt u altijd contact met onsopnemen.

Met 5 eenvoudige stappen stelt u een maatwerk offerte van een overkapping samen:

 1. Kies het type overkapping
 2. Kies het model overkapping
 3. Wat worden de afmetingen?
 4. De finishing touch
 5. Upload een bouwtekening en ontvang extra korting

Een goedkope maatwerk overkapping is bij ons mogelijk! Maatwerkbrengt extra kosten met zich mee maar wij zorgen ten alle tijden voor descherpst mogelijke prijs. Zo heeft u alsnog een goedkope overkappingdie volledig naar wens opmaat gemaakt is.

De overkapping monteert u zelf

Voor de goedkope overkapping is monteren een echte kostenpost waarveel op kan worden bespaard. Alle overkappingen van HoutPlaza wordengeleverd met zeer uitgebreide instructies en bouwtekeningen zodat u zelfde overkapping kan monteren. Iedere overkapping wordt als volledigdoe-het-zelf pakket geleverd. Hier zit alles in wat u nodig heeft om deoverkapping volledig in elkaar te zetten. U heeft alleen nog gereedschapen twee rechterhanden nodig.

De overkapping laten monteren?

Wilt u liever de bouw van de overkapping niet zelf doen en ditvolledig uit handen geven? Geen probleem! HoutPlaza monteert zelf nietmaar dankzij de aanbevelingen van vele klanten hebben wij een netwerkopgebouwd van verschillende aannemers en hoveniers, die gespecialiseerdzijn in het bouwen van overkappingen, blokhutten, schuttingen en meer!HoutPlaza levert de benodigdheden en de montage wordt door de externepartij gedaan. Als u aangeeft graag van montage gebruik te willen maken,dan brengen wij u in contact met een vakkundige professional.

Goedkope overkapping met of zonder fundering?

Heeft u advies nodig om tot de juiste keuze te komen, twijfel niet!Onze overkapping specialisten staan altijd voor u klaar en helpen ugraag. Wilt u de overkapping liever persoonlijk zien in plaats van eenfoto? Dat kan! Wij hebben bijna elke variant terrasoverkapping bij onsin de showroom staan.

Veel mensen willen graag de kosten drukken met het doel de goedkoopstmogelijke overkapping te kunnen aanschaffen. Vaak worden dan allemogelijke opties wegbezuinigd. De eerste die vaak komt te vervallen isde verlichting, dit is erg zonde. Wanneer een aluminium overkapping isgemonteerd is dit bijna niet meer mogelijk om dit alsnog in deoverkapping te kunnen verwerken. Inbouw spots zijn vrijwel uitgeslotenals u dit niet meeneemt in de opbouw van uw overkapping. Verlichtingkost iets meer maar dan heeft u ook wat! De LED verlichting geeft veelsfeer aan uw overkapping en zorgt ervoor dat u zeer comfortabel tot laatin de avond kunt genieten op uw eigen terras.

Fundering is essentieel! En toch wordt hier vaak op bezuinigd. Eenoverkapping brengt aardig wat gewicht met zich mee en dit moet wordenopgevangen om verzakking te voorkomen. Dit is alleen mogelijk als defundering in orde is. Enkele overkappingen zijn licht genoeg om gebruikte kunnen maken van een voetplaat/grondbeugel. Echter niet vergeten dathet terras dan het volle gewicht draagt van de overkapping. Dit kanalsnog met tijd verzakken.

Wilt u de overkapping verzekeren? Doe dan navraag bij uw verzekeraar.De meeste verzekeraars hebben de eis dat de overkapping in het bezitmoet zijn van een goede fundering. De overkapping laten rusten op uwterras is dan ook vaak een reden om deze niet te verzekeren.

Voor een goede fundering van uw overkapping kiest u dan ook voorbetonpoeren. Deze zijn speciaal gemaakt voor de overkapping en iederetype overkapping heeft bijna wel zijn eigen speciaal ontwikkeldebetonpoeren om het gewicht van de overkapping te kunnen dragen.

Nog niet overtuigd van een overkapping?

Of het nu een goedkope overkapping is of de meest luxe en duurdereuitvoering gaat ze geven allemaal dezelfde voordelen ieder in een anderjasje. Eén ding staat voorop, een overkapping is een echte aanwinst vooruw huis en tuin. Een overkapping geeft uw huis en tuin meer sfeer,functionaliteit en geeft bescherming tegen de regen, wind en zon. Zozijn er nog veel meer voordelen van een overkapping die wij op een rijhebben gezet;

 • Je geniet langer van het buitenleven
 • Je zit heerlijk droog zowel zomer als winters onder uw overkapping
 • Een overkapping is een sieraad aan uw woning
 • Een overkapping vergroot je woonruimte
 • Onze overkappingen worden gemaakt van onderhoudsarmen materialen
 • Een overkapping verhoogt de waarde aan uw woning

De voordelen van een overkapping van HoutPlaza:

 • De overkapping wordt geheel op maat gemaakt met de beste kwaliteitsmaterialen
 • Door rechtstreekse inkoop bij de fabriek voor de laagste prijzen
 • Snelle levering
 • Diverse kleuren mogelijk
 • 10 jaar garantie

Al jaren aan de top als dé overkapping specialist

HoutPlaza is al jarenlang dé overkapping specialist van Nederland.Wij verkopen overkappingen van de grootste merken van de Benelux enDuitsland. Een tuinliefhebber is bij HoutPlaza aan het juiste eind.Naast onze grote overkapping showroom binnen en buiten, hebben wij eenvolledig blokhutten dorp en een uitgebreid assortiment aan tuinhout,schuttingen, hout-beton schuttingen en veel meer.

Laat u door onze adviseurs op de hoogte brengen van de nieuwsteontwikkelingen op het gebied van overkappingen, zij weten alles over elktype overkapping. Wil je weten wat er allemaal mogelijk is met eenoverkapping of heb je specifieke vragen, ook dan staan onze specialistenvoor u klaar.

Bij ons geen 3 type overkappingen maar meer dat 15 verschillendevarianten veranda’s, terrasoverkappingen en buitenverblijven. Voor iederhuis en terras hebben wij de perfecte overkapping. Door ons ruime encomplete aanbod is het soms moeilijk om te kiezen. Dit maakt persoonlijkadvies des te meer waardevol. Zit er voor jou geen overkapping tussendie aan je wensen voldoet, dan kan je er voor kiezen om te gaan voor eenmaatwerk overkapping.

Wilt u graag een maatwerk overkapping? Een houten of aluminium,muuraanbouw of losstaand alles is mogelijk met maatwerk. U kunt onsmaatwerk formulier vinden op de website. U zal dan over het algemeen albinnen 1 tot 2 werkdagen een vrijblijvende offerte in de mail ontvangen.Als wij meer informatie nodig hebben dan nemen wij eerst contact met uop. Geen overkappings wens is te gek voor maatwerk.