Maatwerk blokhutten

Bij HoutPlaza kunt u gemakkelijk en volledig naar wens uw droom maatwerk blokhut samenstellen.

Let op dat de configuratoren alleen werken op grote schermen, denk aan laptops en desktops. Helaas werken ze niet op de mobiel. Maar niet getreurd, wij helpen u graag de blokhut samen te stellen die helemaal bij u past. Maak hier vrijblijvend een afspraak voor uw gratis adviesgesprek en zie uw blokhut wensen tot leven komen! 

Maatwerk BASIS blokhut

Eenvoudig blokhutten met beperkte mogelijkheden

28 mm en 44 mm wanddikte

Maatwerk Deluxe blokhut

Luxe blokhutten met veel opties en mogelijkheden 

28 mm, 44 mm en 68 mm wanddikte

Maatwerk kwaliteit
Wanneer mensen een tuinhuis kopen, willen ze er meestal één vinden die voor een lange tijd meegaat. Het is dus belangrijk om een model te kiezen dat zijn functionaliteit en uiterlijk nog vele jaren zal behouden. Net als bij andere soortgelijke aankopen, is het belangrijk om in gedachten te houden dat het goedkoopste product op lange termijn waarschijnlijk niet de goedkoopste zal zijn, omdat de kwaliteit wat minder is. Daarom is het belangrijk om een tuinhuis te kiezen van topkwaliteit. We hebben enkele tips samengesteld die u kunnen helpen. Dus, als u op zoek bent naar een tuinhuis die na een paar jaar niet hoeft te worden vervangen, lees dan verder om de 10 belangrijkste punten te weten voor het kopen van een tuinhuis met kwaliteit.

Staat uw droom blokhut / tuinhuis niet in onze collectie. Vult u dan ons maatwerk formulier in op onze website zodat wij u geheel vrijblijvend een maatwerk offerte kunnen sturen.

Houtkwaliteit
Een tuinhuis gaat lang mee als het hout sterk en duurzaam is. Het meest duurzame hout komt meestal uit landen met een koud klimaat. De reden is dat de bomen langzamer groeien, daardoor liggen de groeiringen dichter bij elkaar, waardoor het hout sterker wordt. Het is ook belangrijk dat het hout goed wordt gedroogd, hierdoor wordt het uitzetten of krimpen van het hout verminderd.

Bouwsysteem
Naast de gebruikte materialen is het constructiesysteem ook erg belangrijk voor het waarborgen van de kwaliteit van een tuinhuis. Een goed constructiesysteem moet sterkte en duurzaamheid bieden voor het tuinhuis en het moet de natuurlijk beweging van het hout toestaan om scheuren in het hout te voorkomen. Dit zou het assemblageproces ook eenvoudiger maken en daarom hebben de beste fabrikanten hun eigen constructiesystemen zodat de tuinhuizen eenvoudiger kunnen worden gemonteerd.

Staat uw droom blokhut / tuinhuis niet in onze collectie. Vult u dan ons maatwerk formulier in op onze website zodat wij u geheel vrijblijvend een maatwerk offerte kunnen sturen.

Dakbedekking
Het dak is het belangrijkste onderdeel van een tuinhuis omdat het een grote speelt in zowel het uiterlijk als de levensduur. Wat het uiterlijk betreft, kiest u gewoon het type dak dat het meest geschikt is voor uw tuin. Maar de levensduur van het dak moet voldoende bescherming bieden tegen het vocht van buitenaf. Om warmteverlies te voorkomen is het goed om uw dak te isoleren. Het dak moet zo worden gebouwd dat het regenwater en sneeuw goed kan weglopen, anders zal het zich op het dakoppervlak ophopen, wat problemen kan veroorzaken.

Ramen en deuren
Een ander belangrijk onderdeel is de kwaliteit van de ramen en deuren. Ze moeten gemaakt zijn van hoogwaardig gedroogd ovenhout. Dit voorkomt het buigen en rotten van de deuren en kozijnen. Een ander belangrijk aspect is veiligheid. Als u de hoogwaardige ramen en deuren met sterke sloten beveiligd, wordt het voor elke inbreker moeilijk om in te breken in uw tuinhuis.

Staat uw droom blokhut / tuinhuis niet in onze collectie. Vult u dan ons maatwerk formulier in op onze website zodat wij u geheel vrijblijvend een maatwerk offerte kunnen sturen.

Verfbehandeling
Als u uw tuinhuis wilt beschermen tegen de zon, regen en wind, dan is het belangrijk om het hout voor de montage te behandelen met de juiste verfbehandeling. U kunt ervoor kiezen om het zelf te doen, maar de meeste fabrikanten bieden de mogelijkheid om het in de fabriek te behandelen.

Fundering
De fundering dient als basis voor het hele tuinhuis, dus u moet ervoor zorgen dat het goed gelegd is om problemen te voorkomen zoals lekkage of de structuur die in de grond zakt. Daarom is het belangrijk om te zorgen dat de fundering stabiel en waterpas is. Materiaal is ook belangrijk. Het wordt aanbevolen om klinker, straatstenen of gegoten beton te gebruiken voor de fundering.

Isolatie
Isolatie is belangrijk als u van plant bent om uw tuinhuis het hele jaar door te gebruiken. Er zijn drie verschillende opties om uw tuinhuis te isoleren: vloerisolatie, dakisolatie en dubbelwandige isolatie. Het wordt aanbevolen om ze alle drie te installeren, hierdoor heeft u de perfecte bescherming tegen warmteverlies. Als u ze niet alle drie installeert, is er een grote kans dat uw tuinhuis onbewoonbaar wordt tijdens de koude maanden van het jaar.

Staat uw droom blokhut / tuinhuis niet in onze collectie. Vult u dan ons maatwerk formulier in op onze website zodat wij u geheel vrijblijvend een maatwerk offerte kunnen sturen.

Ontwerp
De meeste tips die in dit artikel genoemd worden, hebben verband met de technische kant van de constructie, maar het ontwerp van het tuinhuis is ook erg belangrijk! Om te genieten van uw tuinhuis is het uiterlijk ook belangrijk. Kies daarom een ontwerp dat past in uw tuin. Niet alleen het uiterlijk van het ontwerp is belangrijk, maar ook de functionaliteit. Als u geen ontwerp kunt vinden die aan uw behoeften voldoet, dan kunt u een op maat gemaakte ontwerp maken met bijvoorbeeld de 3D-configurator van Lugarde.

Montage
De montage van een tuinhuis wordt vaak onderschat. Een onjuiste montage kan een negatief effect hebben op de duurzaamheid van een tuinhuis. Wilt u het zelf monteren? Doe het dan alleen als u zeker weet dat u het goed kunt, anders is het beter om het door een professional te laten monteren. Meestal wordt deze service door de dealers aangeboden omdat hun werknemers alle ins en outs van een tuinhuis kennen.

Een betrouwbare fabrikant
Tenslotte is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de fabrikant van een tuinhuis. Als u wilt dat uw tuinhuis van hoge kwaliteit is, is het meestal een goed idee om naar een bekende fabrikant te zoeken met een goed reputatie. Bekende fabrikanten hanteren bepaalde normen omdat ze hun reputatie niet willen verliezen. Ze hebben vaak een groot aanbod aan tuinhuizen en innovatieve oplossingen die de constructie en gebruik makkelijker maken.
Een blokhut op maat laten maken

U bent al een tijdje bezig met uw tuin maar deze mist nog iets om hem echt af te maken. Tegenwoordig zijn houten tuinhuizen of blokhutten echt niet meer weg te denken uit een hedendaagse tuin. Het verschil tussen een tuinhuis en een blokhut is niet bij iedereen bekend. Het precieze verschil tussen een tuinhuis en een blokhut zit hem in de hoekverbinding. Bij een blokhut verbinding vallen de uiteinden van de balken iets over elkaar heen. Bij tuinhuizen komen de uiteinden van de balken tegen elkaar aan. Dit zorgt voor de strakke, moderne uitstraling. Een prachtige moderne houten tuinhuisje maakt een tuin echt af. Houdt u liever van een wat meer traditionele en klassieke uitstraling. Dan kunt u kiezen voor een prachtige houten blokhut van Houtplaza BV.