HoutPlaza is specialist op het gebied van vlonderplanken.


Door onze vlonderplanken zorgen wij er voor dat uw tuin de aandacht krijgt die het verdiend. De mooie uitstraling die uw tuin door onze vlonderplanken krijgt ontstaat niet zomaar, daar hebben wij zorgvuldig over nagedacht. Zo zijn al onze vlonderplanken voorzien van niet één keurmerk maar van liefst drie keurmerken!

Vlonderplanken
Het PEFC keurmerk hebben we ontvangen omdat onze vlonderplanken uit een duurzaam bos komen. Ook hebben we het FSC keurmerk, een bevestiging dat onze vlonderplanken op een duurzame wijze zijn geproduceerd. Tot slot zijn onze vlonderplanken beloond met het KOMO label. Dus u bent voor hoge kwaliteit vlonderplanken bij ons aan het juiste adres en hoeft u zich dus helemaal geen zorgen meer over te maken over schimmel en houtrot.
Vlonderplanken ogen heel erg mooi in elke tuin. Zo kunt u vlonderplanken ook mooi combineren met onder andere hardstenen tegels of zandkleurig split. Kiest u voor zacht houten vlonderplanken? Dan kiest u niet voor hout dat heel zacht aanvoelt maar voor vlonderplanken die het minst lang mee gaan. Gemiddeld ongeveer tussen de tien en vijftien jaar.

Duurzame vlonderplanken
Wanneer u op zoek bent naar een duurzamere oplossing, kunt u beter kiezen voor de houten vlonderplanken. Deze zijn over het algemeen wat donkerder van kleur en gaan gemiddeld 20 tot 25 jaar mee. Bij het kopen van vlonderplanken is het altijd verstandig om te kijken of ze recht zijn. Omdat vlonderplanken natuurlijke producten zijn, kunnen deze nooit volledig recht zijn. Wel kan u tijdens het aanleggen van de vlonderplanken deze recht slaan.
Met het KOMO keurmerk hoeft u zich geen zorgen meer te maken om schimmel. Als de vlonderplanken voor langere tijd binnen staan kan zich een wit laagje schimmel ontwikkelen op de beschermende laag van de vlonderplanken zelf. Wanneer deze vlonderplanken weer buiten zijn, zal de schimmel weer vrij snel verdwijnen in de buitenlucht.